50-plussers weer aan het werk in de techniek Beeld: Talent4Service | UWV | Start Foundation

In de arbeidsmarkt is een duidelijke trend zichtbaar waarbij de vraag naar technisch geschoold personeel steeds groter wordt en het aanbod steeds kleiner. Uit cijfers van UWV blijkt dat er tienduizenden vacatures open staan. Reden voor Talent4Service, UWV en Start Foundation om zich te richten op 50-plussers. Met een omscholingstraject willen zij laagopgeleide 50-plussers duurzaam aan het werk te krijgen. Dat lukt.

Door de handen ineen te slaan, hopen Talent4Service, UWV en Start Foundation de vraag naar technisch geschoold personeel en het aanbod werkzoekenden bij elkaar te brengen. Dit doen ze onder andere door het online platform weeraanhetwerk.nl, waar 50-plussers bijvoorbeeld actuele vacatures kunnen vinden. Het platform werd op 1 mei gelanceerd, maar nu al heeft de samenwerking vruchten afgeworpen.

Goede begeleiding

Het platform is namelijk niet het enige. Oudere werkzoekenden worden omgeschoold door middel van een in-house vaktraining bij de opdrachtgever en duurzame begeleiding door een teammentor. De teammentor komt vanuit Talent4Service, de opdrachtgevers zijn bedrijven zoals Energiewacht, BAM en Guidion. Inmiddels hebben 27 werkgevers uit de technische branche en de klantcontactbranche zich aangesloten bij Weer aan het Werk en zijn de eerste 12 plaatsingen van 50-plussers naar duurzame banen een feit. Er worden er nog meer verwacht. De gezamenlijke ambitie van de initiërende partijen is om in 2018 en 2019 minimaal 150 laagopgeleide 50-plussers duurzaam aan het werk te krijgen.

Opbloeien na omscholing

Veel 50-plussers hebben volop praktische ervaring, maar niet de juiste papieren. Volgens Talent4Service is deze doelgroep goud voor de technische branche. Omscholen is soms wel even wennen, maar hierdoor kan je toekomst er toch een heel stuk zonniger uit zien. Jeroen Voswinkel, operationeel directeur Talent4Service: “Vaak is het zo dat iemand die op oudere leeftijd werkloos wordt moeilijk weer aan het werk komt. En dan is de baan die je had, veelal niet meer de baan die je gaat krijgen. Dat is voor een werkzoekende soms lastig te accepteren, maar wij zien ook dat als die knop eenmaal is omgezet deze mensen met de juiste omscholing en begeleiding weer helemaal op kunnen bloeien in een nieuwe rol en carrière.”

Zo was 50-plusser André 25 jaar lang woningstoffeerder. Na een reorganisatie raakte hij zijn baan kwijt, en ging hij bijna 11 jaar lang van de ene tijdelijke klus naar de andere. André is één van de eerste kandidaten die via Weer aan het Werk een nieuwe baan vond, en werkt nu fulltime als monteur Slimme Meters. Ook Henk is een ervaringsdeskundige: “Ik heb na het faillissement van mijn werkgever twee jaar thuis gezeten. Heel veel sollicitaties gedaan, maar steeds het gebruikelijke verhaal: ik zat in het 50-plus segment. Nu ben ik weer aan het werk als planner bij Energiewacht, en ik kan zeggen dat ik geweldig op mijn plek zit. Je weet nooit wat de toekomst brengt, maar het ziet er nu gewoon heel goed uit.”

Duurzame banen

Start Foundation investeert in dit project omdat het gaat om duurzame banen. Ouderenwerkloosheid is een van hun speerpunten. Niet tijdelijk bijspringen, maar banen met voldoende uren en een langetermijnperspectief. UWV maakt het ondertussen mogelijk de opleiding met behoud van uitkering te volgen.

Ook interessant