Bibliotheek met BIM-objecten beschikbaar

Het beschikken over kennis en informatie is onmisbaar. Zeker in de bouw. Zodoende dat in de afgelopen jaren hard is gewerkt aan de BIM bibliotheek. Hakron, producent en toeleverancier van producten voor de beton- en woningbouw, wil daar ook graag aan bijdragen. Zij bieden producent en toeleverancier van producten voor de beton- en woningbouw hun bibliotheek met BIM-objecten aan. Volledig kosteloos.

De beschikbare bibliotheek is een schat aan informatie. Hakron: “De Hakron BIM-bibliotheek omvat al meer dan 100 intelligente families en 50 productgroepen, op LOD 400 detailniveau.” Alle objecten die voor geo- en parametrisch design worden gebruikt, zijn inmiddels gereed. Op aanvraag is ook IFC beschikbaar. Enkele voorbeelden van productgroepen die direct als BIM-objecten beschikbaar zijn: Boutankers, Comax-stekkenbakken, DFI- element dilatatiebekisting vloeren, dwarskrachtdeuvels, Konnektie-ankers en –einden, T-slotankers, sparingsbuizen en voegenbanden. In de komende tijd wordt de bibliotheek verder uitgebreid.

Revit

“Alle Hakron BIM-objecten zijn verrijkt met relevante data en kunnen op maat ingezet worden in diverse fases van het bouwproces. De Hakron BIM-objecten zijn in Autodesk Revit via ‘Type Catalog’ binnen te halen of als Revit overzicht verzameling en daarnaast ook direct toegankelijk vanuit Autodesk Revit via Seek of via de Add-on van BIMobject.com.”

De reden waarom Hakron momenteel de bibliotheek beschikbaar maakt, is dat het bedrijf weet hoe belangrijk samenwerking en kennis is. 

Ook interessant