Dag van de Bouw: wat en waar wordt gebouwd?

Op 20 mei wordt de jaarlijkse Dag van de Bouw georganiseerd. De dag biedt leden van Bouwend Nederland, UNETO-VNI, de Aannemersfederatie, VNconstructeurs en NL Ingenieurs de mogelijkheid om het publiek te laten zien waaraan ze werken.

Op de website van de Dag van de Bouw wordt verder uitgelegd waarom de dag belangrijk is voor de leden en het publiek. “Zij (de bouwers red.) zijn trots op hun prestaties en willen dat delen met heel Nederland op de Dag van de Bouw.” Dit jaar wordt de twaalfde editie gehouden en de komende Dag van de Bouw wordt verder uitgebreid. “Naast de bouw- en infrabedrijven doen dit jaar ook de gespecialiseerde aannemers én de installateurs mee.”

Waar kan je heen?

In heel Nederland zijn verschillende bouwprojecten te bezoeken. Bouwbeurs maakte een lijstje van enkele projecten die kunnen worden bezocht.

Jaarbeursplein Garage in Utrecht

Het Jaarbeursplein is nu nog één grote bouwput, maar dagelijks zijn bouwvakkers hard bezig met het bouwen van een garage. Naast de garage herrijzen meerdere grote gebouwen op het Jaarbeursplein. Een mooi bouwproject voor de stad Utrecht.

Houthavens in Amsterdam

Dit gebied in Amsterdam is van oudsher gebruikt voor het lossen van boomstammen. Al enkele jaren worden er bedrijven gebouwd en daar worden momenteel huizen gebouwd om deze mooie plek in Amsterdam een fijne plek te maken om te wonen.

Klooster Eikenburg in Eindhoven

Het landgoed Eikenburg is al sinds de 19e eeuw een klooster. Momenteel wordt het pand omgebouwd tot kloosterlofts die bedoeld zijn voor de sociale huur.

Bonte Wever in Assen

Dit complex is zowel in het noorden als de rest van het land bekend. Het complex wordt momenteel uitgebreid met verschillende faciliteiten voor zowel werk als vrije tijds. Zo bevindt zich er onder meer restaurants, congreszalen en een bowlinghal. Het project is tijdens de Dag van de Bouw te bezoeken.

Ook interessant