Kennisinstituut ISSO pakt het anders aan

Kennisinstituut ISSO ondergaat een flinke transitie. Aan de buitenkant is dat te zien aan het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl die online en offline wordt doorgevoerd. Maar dat is slechts de cosmetische transitie. Belangrijker is de verandering in de wijze waarop ISSO kennis wil laten stromen in de bouw- en installatiesector. ISSO richt zich met haar nieuwe werkwijze meer op samenwerking.

ISSO (Instituut voor Studie en Stimulering van Onderzoek op het gebied van gebouwinstallaties) gaat als een platform werken. Dat wil zeggen dat ze meer interactie gaan faciliteren. Concreet komt dat neer op een online platform waarop begin volgend jaar onder andere co-creatie gefaciliteerd wordt. De kennisclub zal meer de samenwerking zoeken met partners & professionals voor het ontwikkelen van valide kennis, het aanbieden en onderhouden van rekentools en het ontwikkelen en aanbieden van materiaal voor trainingen en cursussen. Samen met partners en professionals gaan ze zoeken naar het juiste ‘verlengstuk’ voor het verspreiden van kennis. Dit kan bijvoorbeeld software zijn, of een opleiding waar de ISSO-kennis op gebaseerd is. Ze staan open voor en bieden antwoorden op wensen en behoeftes die de markt voorlegt.

Partners en professionals

Om deze werkwijze goed in te kunnen vullen, is ISSO druk bezig om een netwerk van partners op te bouwen. ISSO onderscheidt de verschillende vormen van samenwerking met een sublabel.Met deze zichtbare labels kunnen partners en professionals hun samenwerking met ISSO uitdragen. 

Ook interessant