‘Traineeship voor de bouw’ moet bouwsector vooruithelpen Beeld: Shutterstock

Er is een nijpend tekort aan personeel in de bouw, wat er mede voor zorgt dat er een woningtekort is. Tegelijkertijd ontwikkelt dit vakgebied zich in zo’n razend tempo, dat het voor bouwkundige opleidingen bijna onmogelijk is daarop in te spelen. Building Heroes ontwikkelde daarom de Construction University: een driejarig ontwikkelprogramma voor starters in de bouw.

Door de snelle ontwikkelingen in de bouw sluiten opleidingen niet altijd goed aan bij het werkveld. Net-afgestudeerden beschikken daardoor vaak niet over de vaardigheden die nodig zijn. Op de Construction University van Building Heroes kunnen starters in de bouw werkervaring opdoen en leren tegelijk. Ze werken daarbij aan verschillende projecten bij verschillende bedrijven en worden intensief gecoacht op zowel vakkennis als soft skills.

Gelijkwaardige samenwerking

Jeroen Meerum Terwogt, één van de oprichters van Building Heroes: “Technische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Ook de manier waarop mensen samenwerken verandert: er is meer behoefte aan gelijkwaardige samenwerking, in plaats van een hiërarchische manier van werken. Daarom moeten professionals in de bouw zich (blijven) ontwikkelen. Samen met partners als VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling, ASVB en Van Wijnen, die hun professionals in de Construction University laten ontwikkelen, leveren we zo een actieve bijdrage aan de verandering van de bouw”.

Bouw klaarmaken voor volgende generatie

Meerum Terwogt: “We helpen opdrachtgevers zich aan te passen aan de nieuwe realiteit. Dit doen we bijvoorbeeld door ze inzicht te geven in (de behoeften van) hun doelgroep. We raden managers aan om meer tijd te investeren in de nieuwe generatie en jonge werknemers meteen meer verantwoordelijkheden te geven. Dat is goed voor oude en nieuwe generaties. Zo profiteert bouwend Nederland van gemotiveerde, leergierige medewerkers met een frisse blik. Om nieuwe inzichten van deze nieuwe generatie te kunnen benutten, moeten bouwbedrijven zichzelf de vraag leren stellen: waarom zou iemand bij mijn bedrijf willen werken? Is er genoeg ruimte om je te ontwikkelen? En kunnen we tijd en aandacht geven om hen ook een vliegende start te geven?”

Building Heroes staat een moderne benadering voor, wat opvallend is in een sector die zo conservatief is als de bouw. “We benadrukken dat het om zowel soft skills als competenties gaat en dat professionals bepaalde vaardigheden beter on the job kunnen leren. We willen professionals, bouwbedrijven én de sector helpen zich te ontwikkelen. Zo hopen we het personeelstekort op een duurzame manier op te lossen.”

Traineeship zorgt voor snelle groei

Om ervoor te zorgen dat er genoeg aanwas van talent is en dit talent zich blijft ontwikkelen, lanceerde Building Heroes de Construction University voor werknemers tot drie jaar werkervaring, met een hbo- of wo-opleiding. Meerum Terwogt: “De talenten die deelnemen noemen we Building Talents. Zij staan drie jaar bij ons onder contract en doen werkervaring en kennis op bij drie verschillende opdrachtgevers. Het is fijn om te zien dat de bouwsector zo’n nieuw initiatief snel omarmt en zelfs hun eigen werknemers naar de Construction University sturen.”

Mede dankzij dit traineeship en de eigen benadering van de sector, weten steeds meer marktpartijen en professionals Building Heroes te vinden. De groei gaat zo snel, dat het bedrijf recent haar vierde kantoor in slechts twee jaar tijd opende. Ook werken er inmiddels meer dan 200 ‘bouw-helden’ via het bedrijf.

Ook interessant