3 tips voor de Dag van de Bouw Beeld: Shutterstock

Over exact een maand is het de Dag van de Bouw. Op zaterdag 2 juni kun je achter de schermen van meer dan 100 bouwprojecten in heel Nederland terecht. Ook als bouwprofessional een mooie kans om eens een kijkje te nemen bij een ander interessant project. Drie tips ter inspiratie.

1. Fenixloods Rotterdam-Katendrecht

Van havengebied naar Chinatown en van hoerenbuurt naar gewilde woonbestemming. Katendrecht in Rotterdam kent een rijke geschiedenis. De voormalige industriële Fenixloodsen op Katendrecht worden door Heijmans getransformeerd tot een multifunctioneel gebouw. Bovenop de bestaande historische loods wordt een ‘tafelconstructie’ geplaatst met een nieuwe opbouw die 205 loftappartementen en 7 kadewoningen bevat. De tafelconstructie steunt op stalen kolommen, die door de bestaande loods heen geplaatst worden.

2. Nieuwbouw RBT Politie te Venray

Je komt normaalgesproken liever niet binnen bij een politiebureau. Het nieuwe gebouw dat wordt gebouwd door Aarts Bouw is echter een kijkje binnen waard. Door het gebruik van natuursteen dat op een aantal plekken ‘open’ is gemaakt, wordt spanning gecreëerd tussen gezien worden en privacy. Het pand wordt energieneutraal gebouwd door hoge isolatiewaardes, energiezuinige verlichting en ventilatie, warmtepomp en PV zonnecellen.

3. Dubbele dijkverbetering Eemshaven-Delfzijl

Tussen Eemshaven en Delfzijl ligt een zeedijk van 11,7 kilometer lang. Deze zeedijk voldoet niet meer aan alle normen, bijvoorbeeld omdat het klimaat verandert en doordat er gas wordt gewonnen in Groningen. De aannemers Boskalis Nederland en KWS Infra voeren het werk uit, in opdracht van Waterschap Noorderzijlvest. Dit doen zij onder de naam Ommelanderdiek. Op 2 juni laten zij zien hoe ze een nieuwe dubbele dijk maken.

Meedoen

De Dag van de Bouw 2018 is een samenwerking van Bouwend Nederland, Uneto-Vni, Aannemersfederatie Nederland Bouw & Infra, VNconstructeurs en Dag van de Architectuur. Leden van Bouwend Nederland kunnen hun project nog aanmelden. Op de website van de Dag van de Bouw  vind je een overzicht van alle deelnemende locaties. 

Ook interessant