Met dit renovatieconcept is een woning in twee dagen energieneutraal​

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het verduurzamen van een woning duurt met het renovatieconcept Airhûs van Quod Novum slechts twee of drie dagen. Het resultaat: verduurzaming, kostenbesparing en verhoging van het wooncomfort.

De woningen krijgen een nieuw dak en nieuwe gevels. De kruipruimte wordt geïsoleerd, er komen zonnepanelen op het dak en er wordt een nieuwe cv-ketel geplaatst. Bewoners kunnen gewoon thuis blijven. Het bedrijf garandeert de renovatie in twee of drie dagen af te ronden.

Door de renovatie wordt een woning volgens Gosse Landstra, oprichter van Quod Novum, geheel energieneutraal. Er wordt volgens het bedrijf een geheel nieuwe aanpak gebruikt, die zowel het bouwproces, de techniek als de kosten rationaliseert en waarbij een optimaal eindresultaat wordt gerealiseerd: “Installaties zijn geïntegreerd in de bouwkundige constructie.” Met de schil van de woning worden dus indien nodig ook de installaties vervangen.

Het proces is bovendien lean, wat betekent dat er samenwerkingen plaatsvinden in plaats van dat men elkaar tegenwerkt. “We moeten in Nederland grotere stappen zetten om te verduurzamen. Dit is een van de stappen die daartoe bijdragen”, sluit Landstra af.  


Jan Terlouw Innovatieprijs

Quod Novum is met het renovatieconcept genomineerd voor de Jan Terlouw Innovatieprijs. Dit is een initiatief van Stichting Kiemt en wordt dit jaar voor de zesde maal uitgereikt. Met deze prijs wil Kiemt innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van duurzame Energie- en Milieutechnologie, Biobased Economy en Circulaire Economie in Oost-Nederland extra ondersteunen. Andere genomineerden voor de hoofdprijs zijn de E-Shower van Hamwells en het mestverwerkingsconcept GENIAAL van Nijhuis Water Technology.Ook interessant