Beursnieuws Nieuwe én vertrouwde namen op BouwBeurs 2019 Bron: Jaarbeurs, Beeld: Shutterstock

Iedere twee jaar verwelkomt BouwBeurs een aantal nieuwe namen onder de standhouders. Soms zijn dat ‘oude bekenden’ die terug zijn van weggeweest en soms zijn dat bedrijven die nog nooit eerder met een stand in Utrecht stonden. We vroegen vier nieuwkomers naar hun beweegredenen.

Drowa Isolatiechips  is een aantal edities niet aanwezig geweest maar pakt in 2019 groots uit op BouwBeurs. Reden is dat Drowa zich nadrukkelijker wil richten op de zakelijke markt, vertelt woordvoerder Berend-Jan Schoonbeek. “BouwBeurs is zeer geschikt om ons product onder de aandacht van woningbouwcorporaties te brengen. Daarbij is dit jaar onze boodschap dat Drowa Isolatiechips niet alleen geschikt zijn als isolatiemateriaal ten behoeve van comfort en energiebesparing, maar ook om vochtproblemen te voorkomen.”

We moeten het samen doen

Volgens Schoonbeek maakt Drowa veel werk van zijn terugkeer op de beursvloer. “We hebben een mooie dynamische stand die in twee helften is opgedeeld. Eén helft krijgt een verhoogde plexiglas vloer waaronder de chips goed te zien zijn.” Het thema van BouwBeurs ‘Tijd om de krachten te bundelen’, laat Drowa vooral terugkomen in de gesprekken op de beursvloer. Schoonbeek: “In de contacten die we met diverse partijen gaan leggen zal naar voren komen dat we het samen moeten doen.”

De aangewezen plek

Collé Rental & Sales  stond nog nooit eerder op BouwBeurs en pakt bij zijn debuut groots uit. “Deels zetten we in op duurzaam. We laten een breed assortiment spiksplinternieuwe 100% elektrisch aangedreven machines zien”, vertelt Yvo Hoppers, directeur Collé. Verder veel aandacht voor grondverzet, bouwmachines en hoogwerkers. “BouwBeurs is gezien onze ambities in de Benelux daar de aangewezen plek voor. We tonen voor het eerst ons Work Safe Access®-concept (WSA) aan het grote publiek dat we afgelopen jaar Europees gepatenteerd hebben. Het zijn oplossingen voor werken op lage hoogte. Met maatproducten voor werkzaamheden in de utiliteitsbouw, installatiebranche, bouw, afbouw en renovatie. WSA is het veilige alternatief voor ladders en rolsteigers. Met de ladder2.0 oftewel Ixolift heeft Collé de nieuwe standaard gezet voor veilig en efficiënt werken. Collé richt zich tijdens BouwBeurs op een brede doelgroep. “Eigenlijk op iedereen die de beurs bezoekt: van zzp’ers tot grote aannemers.”

Tijd van soberheid ligt achter ons

Sto Isoned was tijdens eerdere edities wel aanwezig in Utrecht maar stond toen op flankerende evenementen als Material Xperience en GEVEL. Nu staan ze met een bijzondere stand met meer dan 140 verschillende monsters, waarvan sommige 2,40 meter groot, op BouwBeurs. “We merken dat de tijd van soberheid achter ons ligt”, stelt Inge van Balen van Sto Isoned. “Architecten durven voor steeds uitbundiger en creatieve materialen te kiezen. Die materialen willen we dus graag laten zien.” Sto Isoned zal zich dan ook niet op één specifiek product richten, maar wil uitpakken met de veelzijdigheid die het bedrijf te bieden heeft.”

Dat ook Sto Isoned de krachten bundelt is te zien in hal 9 bij de Projecten Expo. Van Balen: “Samen met BIK Bouw, TU Delft, Climate KIC, Itho Daalderop, Kingspan en Sto Isoned is een verduurzamingsmethode ontwikkeld onder de naam 2nd Skin. Die biedt een oplossing voor etagewoningen die gebouwd zijn voor 1970, waarbij de buitenzijde van het gebouw gerenoveerd moet worden.

In de schijnwerpers

Fabrikant van aluminium dak- en gevelsystemen PREFA stond voor de crisis al eens op BouwBeurs. Na een aantal jaren van afwezigheid ligt voor het Belgische bedrijf nu weer meer de nadruk op de Nederlandse markt. Woordvoerder Tom Vanhandenhove durft niet te zeggen of de groei die PREFA in Nederland nu al een paar jaar laat zien komt doordat de producten steeds bekender worden of dat het te maken heeft met de goed lopende bouw. “Feit is dat we een gestage groei in afname van onze producten zien, waarbij de groei vooral geremd lijkt te worden door een tekort aan vakmannen.” Tijdens BouwBeurs zal PREFA zich met een flinke stand vooral richten op architecten, aannemers een dakdekkers. “Onze aluminium schindels en sidings lenen zich voor zowel nieuwbouw als renovatie en die zullen we dus flink in de schijnwerpers zetten.”

Ook interessant