Rabobank stimuleert energiezuinig wonen met ‘groene’ hypotheek

De Rabobank introduceert de Rabo Groenhypotheek, een korting op de hypotheekrente van een hypothecaire lening. Wie een energiezuinige nieuwbouwwoning koopt met Groenverklaring, kan ervoor in aanmerking komen.

De Rabobank wil de verduurzaming van de woningmarkt significant versnellen, en trekt volgens de Volkskrant 50 miljoen euro uit voor de groene hypotheken. De bank begrijpt hoe belangrijk het verduurzamen van woningen is om de CO2-uitstoot te verminderen. “De Rabo GroenHypotheek stimuleert klanten om nu al de keuze te maken voor een zeer energiezuinige nieuwbouwwoning door ze een rentekorting te geven”, aldus Elze Vonk, Hoofd Financieren en Verzekeren Particulieren bij de Rabobank.

Lees ook: 'Tweederde van de Nederlanders weet niet wat energiebesparing oplevert'

De maximale hoogte van de Rabo GroenHypotheek met rentekorting hangt af van de EPC-waarde van de woning, en of de nieuwbouw een woonhuis of een appartement is.

Extra hypotheek bij duurzame renovaties

Bij de Rabobank en bij andere banken is het al een tijd mogelijk om om de kosten voor een duurzame renovatie mee te financieren in een hypotheek. Het gaat dan om de zogenaamde Energiebespaarlening. Als het huis wordt verduurzaamd door middel van dak- of gevelisolatie, zonnepanelen of de aanschaf van een HR-ketel of zonneboiler, kan de Rabobank tot € 9.000 extra hypotheek verstrekken. Bij het kopen of verbouwen van een Nul op de Meter-woning is ook een extra hypotheek te verkrijgen.


Ook interessant