Nieuwe 'oud-Hollandse' straatbaksteen van Wienerberger

Hoe behouden straten en pleinen de karakteristieke uitstraling van bestaand straatwerk na herinrichting, aanpassing of uitbreiding? Nieuwe bestrating ziet er anders uit dan bestaande. Om oud en nieuw optimaal op elkaar te laten aansluiten stelde Wienerberger het assortiment onbezande getrommelde straatbakstenen samen, genaamd Oudhollands. De collectie is beschikbaar in 13 sorteringen in waal- en dikformaat, ze kunnen ook worden gemixt.

Vanwege het duurzame en authentieke karakter wordt gebakken bestrating in grote mate hergebruikt. Bij wijziging van gemeentelijke infrastructuur is de wens vrijwel altijd om nieuwe straatstenen aan te sluiten op de bestaande bestrating. Visueel aansluiten geeft een aantrekkelijk beeld en draagt bij aan behoud van de ruimtelijke kwaliteit. Het kan met de collectie Oudhollands van Wienerberger. 
De keramisch producent biedt 13 Oudhollands sorteringen in waalformaat en dikformaat die een passende overgang van bestaand naar nieuw straatwerk creƫren. Gemixt zijn er nog meer mogelijkheden: op specificatie van de opdrachtgever kunnen verschillende kleuren straatbakstenen worden gemengd.

Om een eigen stukje bestrating samen te stellen kunnen opdrachtgevers en ontwerpers met de online mixgenerator van Wienerberger 2 tot 5 sorteringen mengen tot een eigen mix. Eerst kiest men een sortering, daarna het formaat en legverband. Het systeem filtert de sorteringen die geschikt zijn voor het maken van de mix. Na opgave van de verhouding, genereert het systeem automatisch een persoonlijke mix. De hoge resolutie zorgt voor een realistische impressie, waarin de kleinste details en legverbanden te zien zijn. Het resultaat is direct te downloaden of op ware grootte als poster van 1 vierkante meter aan te vragen bij Wienerberger.

Ook interessant