Knauf Brio dekvloer is nu ook geschikt voor vloerverwarming

De nauwkeurige pasvorm, de hoge stabiliteit, de lichtgewicht elementen in handzaam formaat en de uitstekende geluidsisolerende en brandwerende specificaties zijn sterke eigenschappen van de Knauf Brio droge dekvloer. Nu de vraag naar vloerverwarming voor woningen, kantoren en renovatie snel toeneemt, is Knauf Brio als basis voor vloerverwarming een efficiënte keuze.

Knauf Brio vloerelementen zijn zeer geschikt als basis om vloerverwarming rechtstreeks in te frezen, of als draagkrachtige laag bovenop een vloerverwarmingssysteem. Met vloerverwarming is het mogelijk om met een relatief lage temperatuur een gebouw comfortabel te verwarmen. Dit kan zeer energie-efficiënt in combinatie met bijvoorbeeld een warmtepomp. De massieve Brio elementen verdelen de warmte zeer efficiënt en zorgen bovendien voor een stabiele en vlakke dekvloer, geschikt voor vrijwel elke vloerafwerking. Hieronder vind je meer informatie over zowel Brio met ingefreesde vloerverwarming, als het Brio element als dekvloer op vloerverwarming. 

Vloerverwarming direct in de droge dekvloer

Knauf Brio elementen van 23 mm dik bieden een zeer stabiele basis voor het infrezen van leidingen voor een vloerverwarmingssysteem. Door de massieve opbouw van de Brio elementen, is de dekvloer tot 15mm diepte in te frezen. Na het aanbrengen van het leidingwerk, worden de leidingsleuven afgedicht met Knauf Uniflott. Hiermee wordt de strakke dekvloer op een milieuvriendelijke manier hersteld en geschikt gemaakt voor vrijwel elke vloerafwerking. Lees in deze brochure meer over de mogelijkheden. 

Draagkrachtige dekvloer op leidingsleuven in een EPS ondervloer

Het is ook mogelijk om een Brio dekvloer toe te passen als draagkrachtige laag bovenop een vloerverwarmingssysteem waarbij leidingsleuven zijn verwerkt in een EPS of MDF achtige plaat. Een noppenplaat biedt de Brio laag echter te weinig ondersteuning en is daarom niet mogelijk.

Ook interessant